This translation is older than the original page and might be outdated. See what has changed.
ca-valencia:slackware:slackware - SlackDocs
Enjoy Slackware 15.0!

Welcome to the Slackware Documentation Project

Què és Slackware Linux?

L'Alliberament Oficial de Slackware Linux de Patrick Volkerding és una sistema operatiu Linux avançat, dissenyat amb la estabilitat i la facilitat d'ús com a objectius principals i prioritaris. Inclou el programari popular més recent mentre reté una aroma de tradició, proporcionant simplicitat i facilitat d'ús alhora que flexibilitat i poder, Slackware posa sobre la taula el millor de tots els móns.

Desenvolupat originalment per Linus Torvalds l'any 1991, aquest sistema operatiu tipus UNIX® es beneficia hui en dia de la contribució de milions d'usuaris i desenvolupadors al voltant del món. Slackware Linux proporciona tant als usuaris novells com als experimentats un sistema fully-featured, equipat per a funcionar en qualsevol entorn, des d'ordinadors d'escriptori fins a servidors dedicats. Servidors de Web, FTP i Email venen llests per a funcionar, així com una àmplia selecció d'entorns d'escriptori populars. Una àmplia gamma d'eines de desenvolupament, editors i llibreries actuals estan inclosos per als usuaris que desitgen desenvolupar o compilar programari addicional.

La Filosofia Slackware

Des de la seu primer alliberament beta a l'Abril de 1993, l'Slackware Linux Project s'ha dedicat a produir la distribució de Linux més pareguda al UNIX disponible. Slackware complies amb els estàndards Linux publicats, com el Linux File System Standard. L'equip Slackware sempre ha considerat primordial la simplicitat i la estabilitat, i as a result Slackware ha esdevingut una de les distribucions més populars, estables i amigables disponibles.

Mire també: The Slackware Way

Visió General d'Slackware

Slackware Linux és un sistema “tipus UNIX” multitasca de 32 i 64 bits. Conté un programa d'instal·lació fàcil d'utilitzar, extensa documentació en línia, i un sistema de paquets gestionat amb menús. La instal·lació completa li proporciona l'X Window System, entorns de desenvolupament en C/C++, Perl, Python, utilitats de treball en xarxa, entre elles servidors de correu, notícies, web i ftp, el GNU Image Manipulation Program, Mozilla Firefox, i molts més programes. Slackware Linux pot funcionar amb tots els sistemes des del 486 (alliberaments més antics) fins a les últimes màquines x86 (però utilitza l'optimització -mcpu=i686 per a aconseguir el millor rendiment en màquines de la classe i686 com el P3, P4, Duron/Athlon, i les últimes CPUs x86 multi-nucli) així com en qualsevol màquina compatible amb AMD64.

Referències

Enllaços externs


In Other Languages
Translations of this page?:
QR Code
QR Code ca-valencia:slackware:slackware (generated for current page)