[2024-feb-29] Sad news: Eric Layton aka Nocturnal Slacker aka vtel57 passed away on Feb 26th, shortly after hospitalization. He was one of our Wiki's most prominent admins. He will be missed.

Welcome to the Slackware Documentation Project

Welkom bij het Slackware Documentation Project

Wij hebben tot doel om uw eerste bron te zijn voor documentatie over Slackware Linux op het web.

Aan de slag

 • Meedoen: beschrijft verschillende manieren waarop Slackers (zowel nieuwe als ervaren gebruikers) kunnen bijdragen aan de Slackware-gemeenschap.
 • Externe links: andere websites en manieren om op internet aan informatie over Slackware te komen.

De Slackware Linux distributie

 • Het onmisbare Slackware Linux Boek: een belangrijke bron van informatie voor diegenen die voor het eerst willen gaan werken met Slackware (of Linux in het algemeen). Het originele SlackBook kan gevonden worden op de Slackware CDROM of DVD, tevens kunt u het online lezen: http://slackbook.org/beta/
 • FAQ: een lijst met algemene en veelgestelde vragen.

Lees een HOWTO

Schrijf een HOWTO

 • Regels voor vertalingen: hoe vertaal je een bestaand artikel, en hoe creëer je nieuwe artikelen in je eigen taal.
 • Stijlgids een aantal basisregels die je in het achterhoofd moet houden wanneer je van plan bent om artikelen in deze Wiki te wijzigen.

Meer over het SlackDocs Project

Als u wilt praten over de inhoud van een van onze wikipagina's, of u heeft een voorstel voor een verbetering van een pagina, dan kunt u de “discussie”-tab gebruiken die zich bovenaan elke pagina bevindt, en uw gedachten/commentaar/ideeën daar achterlaten. Ook heeft Slackdocs een mailinglijst, in het Engels, die gebruikt kan worden voor discussies en brainstormen over de inhoud; zie http://lists.alienbase.nl/mailman/listinfo/slackdocs (we bewaren de discussie archieven).

Als u wilt en kunt bijdragen aan deze wiki, kijkt u dan op deze lijst voor ideeën. Wellicht heeft u al een idee voor een nieuw artikel!
We begrijpen dat u mogelijk twijfelt over uw schrijvers talent of niet weet waar u moet beginnen om bij te dragen. In dat geval raden we u aan om u in te schrijven voor de mailinglijst en daar om hulp te vragen. De mensen op deze lijst willen u zeker assisteren.
Als u denkt dat een mailinglijst ingewikkeld is om te gebruiken hebben we deze help instructies voor u geschreven.

 • De Wiki Nieuws pagina documenteert het gesleutel van de beheerders aan deze wiki.
 • Ook worden er enkele statistieken bijgehouden van de activiteiten op onze Wiki.

Help

Zoeken naar Informatie in deze Wiki

 • Als u op zoek bent naar specifieke informatie, kunt u de zoekbox aan de linkerkant gebruiken.
 • Ook kunt u Google's “site”-zoekfunctie gebruiken door “site:docs.slackware.com” toe te voegen aan het eind van uw zoektermen.
 • Een nog makkelijker manier om informatie te zoeken in Slackdocs: de wiki is OpenSearch1). Dit wordt door alle moderne browsers ondersteund.
  Op deze manier kunt u Slackdocs doorzoeken toevoegen aan Firefox (andere browsers doen het waarschijnlijk op een soort gelijke manier):
  • open de wiki start pagina in uw browser
  • klik op de kleine pijl links van uw zoekveld
  • kies “Add SlackDocs”

Deze Wiki bewerken

U moet een account aanmaken om deze wiki te kunnen bewerken (ook als u iets wilt schrijven op een “discussie”-pagina). Als u dat gedaan heeft kunt u wat rondspelen in de zandbak of uw eigen gebruikerspagina om u vertrouwd te maken met de Dokuwiki-opmaaktaal. De beschikbare syntaxis wordt beschreven in wiki:syntax. Daar vindt u ook aanwijzingen over de geïnstalleerde plug-ins, die extra functionaliteit bieden.

Internationalisering

Leest u liever artikelen in uw eigen taal? Klik hier voor een lijst van beschikbare talen en andere internationale informatie.

1)
OpenSearch is een standaard die het eenvoudig maakt om een website zoekopdracht te integreren in u browser
Afdrukken/exporteren
 nl:start ()
Deze vertaling is ouder dan de originele pagina en kan verouderd zijn. Kijk wat er is veranderd.