[2024-feb-29] Sad news: Eric Layton aka Nocturnal Slacker aka vtel57 passed away on Feb 26th, shortly after hospitalization. He was one of our Wiki's most prominent admins. He will be missed.

Welcome to the Slackware Documentation Project

Bine aţi venit la Proiectul de Documentaţie Slackware

Dorim să devenim prima sursă de documentaţie pentru Slackware Linux de pe web.

Noţiuni de bază despre Slackware

 • Cum să te implici: descrierea metodelor prin care utilizatorii de Slackware (atât noi cât şi vechi) pot contribui la comunitatea Slackware.
 • Referinţe: alte pagini web care oferă informaţii despre Slackware.

Distribuţia Slackware Linux

Citeşte un HOWTO

Scrie un HOWTO

 • Reguli pentru editare: un set de reguli simple de care trebuie să se ţină seama când se editează pagini pe acest wiki.

Mai multe despre Proiectul SlackDocs

Dacă doriţi să discutaţi despre conţinutul paginilor din acest wiki, sau dacă doriţi să propuneţi îmbunătăţiri unei pagini sau unui articol, puteţi să folosiţi rubrica de „discuţii“ care apare în partea de sus a fiecărei pagini, şi să ne scrieţi ideile sau comentariile dumneavoastră. Alternativ, SlackDocs pune la dispoziţie o lisă de email-uri care poate fi folosită pentru discuţii asupra conţinutului: http://lists.alienbase.nl/mailman/listinfo/slackdocs (menţinem şi o arhivă a discuţiilor).

Dacă doriţi să contribuiţi la acest wiki, vă rugăm să consultaţi mai întâi lista ideilor. Poate aveţi deja o idee pentru un nou articol!
Noi înţelegem că puteţi întâmpina probleme în timpul creării articolului sau poate sunteţi nesigur de felul în care ne-aţi putea ajuta. Dacă sunteţi în această situaţie, noi vă încurajăm să vă abonaţi la lista de email şi sa ne cereţi ajutorul. Persoanele din această listă cu siguranţă vă vor îndruma.
În cazul în care consideraţi că lista de email este dificilă de folosit, am scris deja un set de instrucţiuni ajutătoare pentru dumneavoastră.

 • Pagina Anunţuri este locul unde vor apărea ştiri de la administratorii acestui Wiki.
 • Menţinem şi statistici despre activitatea pe Wiki.
 • Dacă doriţi să ştiţi cine face parte din echipa care ţine acest proiect în viaţă, vizitaţi pagina de contacte.

Ajutor

Căutarea pe acest Wiki

 • Dacă căutaţi o informaţie specifică, folosiţi caseta de căutare din stânga.
 • Alternativ, puteţi folosi motorul de căutare Google unde veţi introduce „site:docs.slackware.com“ alături de termenul căutat.
 • O metodă şi mai uşoară de căutare a informaţiilor pe SlackDocs este: acest Wiki foloseşte standardul OpenSearch 1). Această facilitate este suportată de toate browser-ele moderne.
  Iată cum se poate adăuga funcţia de căutare SlackDocs direct în Firefox (alte browsere probabil folosesc aceeaşi metodă):

Editarea acestui Wiki

Va trebui să vă creaţi un cont pentru a putea edita în acest wiki (chiar dacă doriţi să scrieţi în paginile de „discuţii“). Pentru a preveni spam-ul, iniţial contul creat nu va putea edita imediat acest wiki. Unul dintre administratori va trebui să vă dea acces, iar acest lucru nu durează foarte mult.
Odată creat, vă puteţi familiariza cu modul de folosire Dokuwiki la locul de joacă sau pe pagina personală. Sintaxa folosită de Dokuwiki este disponibilă la wiki:sintaxă unde veţi mai găsi şi informaţii despre plugin-urile instalate care oferă o funcţionalitate îmbunătăţită.

Internaţionalizare / Localizare

Te-ai simţi mai bine citind articolele noastre în limba ta maternă? Te rugăm să dai click aici pentru a-ţi prezentata o listă a tuturor limbilor suportate precum şi pentru alte informaţii internaţionale. Sau poţi selecta limba direct din bara prezentă în stânga paginii!

1)
OpenSearch este un standard care integrează căutarea în pagini web direct în browser.
 ro:start ()
This translation is older than the original page and might be outdated. See what has changed.