20210628 - Upgrade of php fixed the page rendering issue.

Welcome to the Slackware Documentation Project

Com sincronitzar l'hora del teu sistema de manera consistent amb el rellotge del maquinari

Perspectiva General

Si estas iniciant múltiples distribucions de Linux en la mateixa màquina, pots enfrontar-te a un problema d'inconsistència de configuració de la zona horària entre les distribucions. Per exemple, assumint que tens un arranc dual amb dos distribucions de Linux, Distribució X i Distribució Y i que has fixat el teu rellotge de maquinari de la BIOS per a que mostre l'hora local.

Si la Distribució X està configurada per a llegir el rellotge de maquinari com a hora local, mostrarà l'hora correctament, però si la Distribució Y està configurada per a llegir el rellotge de maquinari com a UTC, mostrarà una hora incorrecta.

Este COM tracta de proporcionar un solució al problema simple, única i vàlida per a totes les distribucions, assegurant-te de que totes les teues distribucions saben que al teu rellotge de maquinari està fixada l'hora local (o UTC si així ho prefereixes).

L'altra solució a la gestió de l'hora a un sistema és sincronitzar el rellotge del teu ordinador amb un servidor NTP (Network Time Protocol, Protocol d'Hora de Xarxa).

Procediment per a Sincronitzar l'Hora del Sistema amb el Rellotge del Maquinari

Aquest és un procediment que es fa una vegada per a assegurar que la zona horària del rellotge del teu maquinari està reconeguda de manera correcta i consistent per a totes les instal·lacions de Linux que arranques en una mateixa màquina.

Assumint que tens un arranc dual amb la Distribució X i la Distribució Y, comença arrancant la distribució X. Aleshores, comprova el rellotge del teu maquinari amb la següent ordre.

 hwclock --show    

Si el rellotge del teu maquinari no està definit a la teua hora local, aleshores has de d'establir l'hora del sistema amb l'hora local. Com root,

Actualització via NTP: Si vas instal·lar el paquet ntp, pots fer:

   ntpdate pool.ntp.org

-o-
Actualització manual:

   date --set "5 Aug 2012 12:54 IST"

Òbviament a l'ordre de dalt has d'establir la teua data, hora i zona horària correctament.

Ara com root, sincronitza el rellotge del teu maquinari a l'hora del sistema com a hora local.

 hwclock --systohc --localtime

Ara el rellotge del maquinari està reajustat a l'hora del sistema i ambdós apunten a l'hora local.

Òbviament hi ha altres maneres d'aconseguir el mateix efecte, però este procés és el que porta a menys confusió, al establir l'hora inicial dins del Sistema Operatiu i ajustant aleshores en conseqüència el rellotge de la BIOS.

Entra ara en la Distribució Y i segueix els mateixos passos que dalt. No importa que el rellotge del maquinari estiga establert correctament, encara pots restablir-lo una altra vegada per a assegurar-te de que cada distribució del teu multi-arranc reconeix que el rellotge del maquinari està configurat amb l'hora local.

Sincronitzant a UTC enlloc d'a l'Hora Local

Hi ha gent que prefereix establir el seu rellotge de maquinari a UTC (Universal Coordinated Time) enlloc d'a l'hora local. Si vols fixar el teu rellotge de maquinari a UTC i ajustar la data/hora en conseqüència, utilitza el passos de més amunt, però simplement canvia l'ordre hwclock a

 hwclock --systohc --utc

al establir el rellotge de maquinari amb l'hora del teu sistema.

Sigues consistent en la configuració de l'hora entre Sistemes Operatius quan tens una arranc dual. Si tens diferents configuracions en distints Sistemes Operatius, la teua hora local serà un desastre.

Fonts

  • Escrit originalment per Harishankar per a l'SlackDocs Wiki Project
  • Basat en l'article del blog de Harishankar ací


In Other Languages
Translations of this page?:
QR Code
QR Code ca-valencia:howtos:hardware:syncing_hardware_clock_and_system_local_time (generated for current page)