Welcome to the Slackware Documentation Project

Разлике

Овде су приказане разлике између изабране ревизије и тренутне верзије странице.

sr:slackware:opera [2013/09/13 00:18 (UTC)] (тренутно)
sinisa направљено
Линија 1: Линија 1:
 +====== Опера ======
  
 +Веб претраживач из Опера Софтвер породице је веома комплетна апликација:​ веб прегледач,​ е-маил клијент,​ РСС читач, торент клијент...
 +Може се једноставно инсталирати са [[slackware:​slackbuild_scripts|слакбилдса]]. Власнички је софтвер.
 +
 +Слакбилдс адреса:​ [[http://​slackbuilds.org/​repository/​13.37/​network/​opera/​]]
 +
 +Ако желите нај новију верзију,​ можете посетити [[http://​my.opera.com/​ruario/​blog/​2012/​08/​13/​opera-12-01-for-slackware|руаријев блог]].  ​
 +
 +Алтернативно можете добити Слаквер-компатибилну верзију са Оперине странице за [[http://​www.opera.com/​browser/​download/​|преузимање]].
 +Она долази са скриптом за инсталирање Опере на локацији по Вашем избору (добра,​ подразумевана локација је /usr/local - ако пробате да инсталирате са корисником који није root, препоручиће вам да инсталирате у $HOME/​.local) као и са скриптом за деинсталацију. Како год, Опера не долази са аутоматским механизмом надоградње - морате преузети и инсталирати нову верзију ручно.
 +
 +На крају, можете користити скрипту [[http://​my.opera.com/​ruario/​blog/​2010/​12/​26/​automatic-conversion-of-opera-generic-linux-packages-into-slackware-format|op2slk]] за преузимање последње верзије Опере и конвертовање у Слаквер пакет за каснију (де)инсталацију.
 +
 +====== Извори ======
 +  * [[http://​www.opera.com|Званични сајт]]

In Other Languages
QR Code
QR Code sr:slackware:opera (generated for current page)