Welcome to the Slackware Documentation Project

Разлике

Овде су приказане разлике између изабране ревизије и тренутне верзије странице.

Both sides previous revision Previous revision
sr:slackware:localization [2012/12/01 11:54 (UTC)]
bocke [Локализација: Адаптирајте Слеквер за ваш сопствени језик]
sr:slackware:localization [2012/12/01 11:55 (UTC)] (тренутно)
bocke [Преглед]
Линија 7: Линија 7:
 ===== Преглед ===== ===== Преглед =====
  
-Насупрот другим дистрибуцијама,​ Слеквер је дистрибуција која прилично оријентисана на енглески језик. Инсталациони програм није локализован - доступан је само на енглеском језику. Током инсталације добићете могућност избора конзолног распореда тастатуре и можете изабрати подршку за UTF-8 под конзолом (што се подешава у lilo.conf путем одговарајућег параметра линукс језгра).  +Насупрот другим дистрибуцијама,​ Слеквер је дистрибуција која ​је прилично оријентисана на енглески језик. Инсталациони програм није локализован - доступан је само на енглеском језику. Током инсталације добићете могућност избора конзолног распореда тастатуре и можете изабрати подршку за UTF-8 под конзолом (што се иначе подешава у lilo.conf путем одговарајућег параметра линукс језгра).  
-Ипак, није тешко локализовати ваш Слеквер систем тако да приказује команде у вашем сопственом језику и користи графичко окружење које користи ваш језик, метрички систем и друге локализације.+Ипак, није тешко локализовати ваш Слеквер систем тако да приказује команде у вашем језику и користи графичко окружење које користи ваш језик, метрички систем и друге локализације.
  
-Посотји неколико подешавања која су мање или више независна једна од других. Распоред тастера за конзолу се може изабрати током инсталације,​ али је независно од распореда тастатуре за X11. Подршка за Уникод (УТФ-8) проширује нормалну ASCII табелу и помаже да се прикажу карактери који не постоје у енглеском језику.+Постоји неколико подешавања која су мање или више независна једна од других. Распоред тастера за конзолу се може изабрати током инсталације,​ али је независан од распореда тастатуре за X11. Подршка за Јуникод (УТФ-8) проширује нормалну ASCII табелу и помаже да се прикажу карактери који не постоје у енглеском језику.
 Промењљива окружења $LANG може бити подешена за цео систем или по кориснику и (грубо речено) дефинише који језик ће користити апликације при интеракцији са корисником. Промењљива окружења $LANG може бити подешена за цео систем или по кориснику и (грубо речено) дефинише који језик ће користити апликације при интеракцији са корисником.
 Такође је потребно раздвојити случајеве када се рачунaр покреће у runlevel 3 (конзола) или runlevel 4 (X11). Такође је потребно раздвојити случајеве када се рачунaр покреће у runlevel 3 (конзола) или runlevel 4 (X11).

In Other Languages
QR Code
QR Code sr:slackware:localization (generated for current page)