Welcome to the Slackware Documentation Project

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Laatste revisie Beide kanten volgende revisie
nl:slackware:install [2013/05/23 19:18 (UTC)]
whiz [Configure]
nl:slackware:install [2013/05/23 19:23 (UTC)]
whiz [Configure]
Regel 266: Regel 266:
 {{ :​slackware:​install:​56-services-bl.png?​nolink |}} {{ :​slackware:​install:​56-services-bl.png?​nolink |}}
  
-Het startup services venster waarschuwt u alleen services te activeren die u daadwerkelijk gebruikt. Dit verkort ​nietm alleen de tijd die u computer nodig heeft om op te starten, maar zorgt er tevens voor dat u systeem veiliger is.+Het startup services venster waarschuwt u alleen services te activeren die u daadwerkelijk gebruikt. Dit verkort ​niet alleen de tijd die u computer nodig heeft om op te starten, maar zorgt er tevens voor dat u systeem veiliger is.
  
 Iedere computer dient de tijd bij te houden, hoe weet Slackware welke tijdzone hij moet gebruiken? Nou, dat dient u op te geven en daar is het volgende scherm voor. Als uw computers hardware klok staat op utc (gecoördineerde wereldtijd) moet u dat selecteren. De meeste hardware klokken staan echter niet op utc. U kunt eenvoudig uw tijdzone kiezen uit de lijst en klaar bent u. Iedere computer dient de tijd bij te houden, hoe weet Slackware welke tijdzone hij moet gebruiken? Nou, dat dient u op te geven en daar is het volgende scherm voor. Als uw computers hardware klok staat op utc (gecoördineerde wereldtijd) moet u dat selecteren. De meeste hardware klokken staan echter niet op utc. U kunt eenvoudig uw tijdzone kiezen uit de lijst en klaar bent u.
  
 +{{ :​slackware:​install:​60-timezone-bl.png?​nolink |}}
  
 Als u de X disk set heeft geselecteerd,​ wordt u nu gevraagd welke window manager of desktop omgeving u wilt gebruiken. U keuze hier heeft betrekking op alle gebruikers van uw computer, tenzij een gebruiker besluit ''​xwmconfig(1)''​ te draaien en een andere te kiezen. U hoeft niet bezorgd te zijn als de opties die u hieronder ziet niet overeenkomen met degene die slackware u biedt. Xwmconfig laat alleen de geïnstalleerde opties zien, als u ervoor gekozen heeft de "​KDE"​ disk set over te slaan, zal kde niet bij de opties staan. Als u de X disk set heeft geselecteerd,​ wordt u nu gevraagd welke window manager of desktop omgeving u wilt gebruiken. U keuze hier heeft betrekking op alle gebruikers van uw computer, tenzij een gebruiker besluit ''​xwmconfig(1)''​ te draaien en een andere te kiezen. U hoeft niet bezorgd te zijn als de opties die u hieronder ziet niet overeenkomen met degene die slackware u biedt. Xwmconfig laat alleen de geïnstalleerde opties zien, als u ervoor gekozen heeft de "​KDE"​ disk set over te slaan, zal kde niet bij de opties staan.
Regel 277: Regel 277:
  
 De laatste configuratie stap is het instellen van een root wachtwoord. De root gebruiker is de "super user" in Slackware en alle andere unix achtige besturingssystemen. U kunt root zien als de systeembeheerder. Root weet alles, ziet alles en kan alles doen. Daarom is het belangrijk een sterk wachtwoord voor root te kiezen. ​ De laatste configuratie stap is het instellen van een root wachtwoord. De root gebruiker is de "super user" in Slackware en alle andere unix achtige besturingssystemen. U kunt root zien als de systeembeheerder. Root weet alles, ziet alles en kan alles doen. Daarom is het belangrijk een sterk wachtwoord voor root te kiezen. ​
 +
 +{{ :​slackware:​install:​65-pw-ready-bl.png?​nolink |}}
    
 Als u deze laatste stap heeft afgerond, kunt u het installatie programma verlaten en de computer opnieuw opstarten met welbekende **CTRL + ALT + DELETE**. verwijder de slackware installatie media en als alles goed is gegaan zal de computer opstarten in uw nieuwe Slackware systeem. Als er iets mis gaat, heeft u wellicht de LILO configuratie over geslagen of daar een foutje bij gemaakt. Als u deze laatste stap heeft afgerond, kunt u het installatie programma verlaten en de computer opnieuw opstarten met welbekende **CTRL + ALT + DELETE**. verwijder de slackware installatie media en als alles goed is gegaan zal de computer opstarten in uw nieuwe Slackware systeem. Als er iets mis gaat, heeft u wellicht de LILO configuratie over geslagen of daar een foutje bij gemaakt.
 +
 +{{ :​slackware:​install:​69-first-boot.png?​nolink |}}
 ===== Sources ===== ===== Sources =====
  
   * Original source: http://​www.slackbook.org/​beta/#​ch_install (authors: Alan Hicks, Chris Lumens, David Cantrell, Logan Johnson)   * Original source: http://​www.slackbook.org/​beta/#​ch_install (authors: Alan Hicks, Chris Lumens, David Cantrell, Logan Johnson)
   * Vertaling (Emilio Hodge)   * Vertaling (Emilio Hodge)

In andere talen
QR Code
QR Code nl:slackware:install (generated for current page)