Welcome to the Slackware Documentation Project

Разлике

Овде су приказане разлике између изабране ревизије и тренутне верзије странице.

Both sides previous revision Previous revision
Next revision
Previous revision
sr:slackware:philosophy [2012/11/04 06:21 (UTC)]
bocke
sr:slackware:philosophy [2013/01/23 08:06 (UTC)] (тренутно)
bocke
Линија 1: Линија 1:
-<note important>​This translation is still work in progress!</​note>​ 
-<note important>​Овај превод је још у изради!</​note>​ 
- 
-FIXME (find a better translation for some expressions/​words) \\ 
-FIXME (треба пронаћи боље преводе за неке изразе/​речи) 
- 
 ====== Слеквер начин ====== ====== Слеквер начин ======
  
Линија 20: Линија 14:
   * Дистрибуција која преферира "​ванила"​ софтвер или софтвер који није измењен у односу на upstream пројекте. Софтвер је минимално или није измењен у односу на главне канале развоја и као резултат,​ софтвер који се налази у Слекверу функционише колико је то могуће близу ономе како су оригинални аутори замислили.   * Дистрибуција која преферира "​ванила"​ софтвер или софтвер који није измењен у односу на upstream пројекте. Софтвер је минимално или није измењен у односу на главне канале развоја и као резултат,​ софтвер који се налази у Слекверу функционише колико је то могуће близу ономе како су оригинални аутори замислили.
   * Дистрибуција која не додаје нивое апстракције и сложености на постојећа решења. На пример,​ управљање софтверским пакетима у Слекверу се врши једноставним скриптама које раде са компресованим тар архивама пакета (*.tgz, *.txz, *.tbz) и не постоји управљање зависностима у управљању пакетима.   * Дистрибуција која не додаје нивое апстракције и сложености на постојећа решења. На пример,​ управљање софтверским пакетима у Слекверу се врши једноставним скриптама које раде са компресованим тар архивама пакета (*.tgz, *.txz, *.tbz) и не постоји управљање зависностима у управљању пакетима.
-  * Дистрибуција која се повинује здравом разумуској изреци:​ "​ако није покварено,​ немој га ни поправљати"​. +  * Дистрибуција која се повинује здравом разумској изреци:​ "​ако није покварено,​ немој га ни поправљати"​. 
-  * Дистрибуција где се главне одлуке доносе од стране ДБД (доживотног беневелонетног диктатора,​ тренутног главног мејнтејнера Патрика Волкердинга,​ енг: Patrick Volkerding). Где је развојни процес затворенији од дистрибуцијама које су засноване чисто на заједници. Као резултат,​ Слеквер је високофокусиран на своје главне снаге и вредности и не повинује се свакој жељи своје заједнице или других. Из ових разлога мањи је притисак на Слеквер развојни тим да буду популарни или да повлађују масовном ​тржишту.+  * Дистрибуција где се главне одлуке доносе од стране ДБД (доживотног беневелонетног диктатора,​ тренутног главног мејнтејнера Патрика Волкердинга,​ енг: Patrick Volkerding). Где је развојни процес затворенији од дистрибуција које су засноване чисто на деловању ​заједнице. Као резултат,​ Слеквер је високофокусиран на своје главне снаге и вредности и не повинује се свакој жељи своје заједнице или других. Из ових разлога мањи је притисак на Слеквер развојни тим да буду популарни или да повлађују масовном ​укусу.
  
 ===== Заједница ===== ===== Заједница =====
Линија 31: Линија 25:
 =====Извори===== =====Извори=====
   * Оригинално написао ​ [[wiki:​user:​vharishankar|В. Харишанкар]] за СлекДокс вики пројекат   * Оригинално написао ​ [[wiki:​user:​vharishankar|В. Харишанкар]] за СлекДокс вики пројекат
-  * Превод:​ [[wiki:​user:​bocke|Бојан Поповић]] 

In Other Languages
QR Code
QR Code sr:slackware:philosophy (generated for current page)