[2024-feb-29] Sad news: Eric Layton aka Nocturnal Slacker aka vtel57 passed away on Feb 26th, shortly after hospitalization. He was one of our Wiki's most prominent admins. He will be missed.

Welcome to the Slackware Documentation Project

This translation is still work in progress! (bocke)
Овај превод је још у изради! (bocke)

Често Постављања Питања

Увод

Овај документ одговара на често постављана питања о Слеквер Линуксу. Ако имате било какву специфичну тему за ЧПП, креирајте заглавље за ЧПП унос, под одговарајућом секцијом, а затим унесите ваш одговор. Ако не знате да одговорите, неко други би могао имати одговор. У сваком случају ЧПП је одличан начин да се дође до информација о појединостима које можда не стају у читав чланак.

Ако је одговор педугачак да би комфорно стао у један или два параграфа, размислите о додавању линка ка постојећој страни која одговара на питање у одговор или креирајте нову страну, ако она не постоји за тему и питање је довољно вазно да заслужује одвојену страну.

Опште о Слекверу

Шта је Слеквер Линукс

Погледајте страну Слеквер Линукс.

Како могу преузети Слеквер Линукс?

Слеквер Линукс се може преузети бесплатно у виду ISO слика са интернет (FTP), мирора и путем торента .

Могу ли купити верзију Слеквер Линукса?

Апсолутно, баците поглед на Слеквер радњу.

Могу ли купити Слеквер мајицу, шоље, итд?

Наравно, баците поглед на Слеквер радњу.

Зашто потрошити новац када могу да преузмем Слеквер бесплатно?

Заиста, слеквер Линукс ће заувек бити слободно доступан за преузимање, без икаквих обавеза. Али, размислите о томе:
На Слеквер Линуксу ради Патрик Волкердинг (енг: Patrick Volkerding) пуно радно време. Продаја Слеквер Линукс CD, DVD медија и сувенира представљају његов једини извор прихода. Основни тим људи који раде са Патриком нису плаћени, али ако би Патрик морао да престане са развојем Слеквера зато што није више у могућности да од тога зарађује, дистрибуција ће имати врло несигурну будућност.

Ко су људи иза Слеквер Линукса?

Патрик Волкердинг је оснивач, координатор пројекта и главни инжењер одржавања Слеквер Линукса. Он је такође познат као БДД (беневолентни доживотни диктатор). Неколико активних контрибутора такође помаже Патрику у одржавању дистрибуције.

LinuxQuestions.org су скоро направили интервју са Петрик Волкердингом. Овај интервју покрива многа питања, укључујући помињање прошлих и садашњих контрибутора, њихову функцију и кратку историју Слеквер Линукса (Прим прев: Ово је такође доступно у преводу на српски).

Листа тренутних контрибутора укључује следеће људе: Eric Hameleers (aka AlienBOB), Robby Workman (aka rworkman), Stuart Winter (aka MoZes), Eric Jan Tromp (aka alphageek), Alan Hicks, Mark Post, Fred Emmott, Vincent Batts, Heinz Wiesinger (aka pprkut) и неколико других.

 sr:slackware:faq ()
This translation is older than the original page and might be outdated. See what has changed.