Enjoy Slackware 15.0!

Welcome to the Slackware Documentation Project

Слеквер-Тренутна верзија/Slackware-Current

Преглед

Слеквер -Тренутна верзија је развојна грана Слеквера која на крају буде дистрибуирана као стабилна верзија када се сматра спремном (па се поново одваја, као развојна грана за наредну верзију). Слично је тест грани других дистрибуција и с истим опрезом се приступа -Тренутној верзији (енг. Current)

Праћење гране Тренутне верзије

Да би пратили грану Тренутне Верзије branch, препоручује се да

 1. урадите чисту инсталацију или надоградите са последњом стабилном верзијом, пратите упутства и информације из одговарајућих UPGRADE.TXT и CHANGES_AND_HINTS.TXT фајлова које можете наћи на Слеквер ЦД/ДВД онлајн копији.
 2. измените /etc/slackpkg/mirrors фајл и коментирајте линк-копију која води до стабилне верзије и откоментирајте један од линк-копија који води до гране тренутне/current верзије. Пример, ако користите Швајцарску линк-копију и тренутно сте на 13.37 стабилној верзији 64-битног Слеквера, онда коментирајте линију
  # http://mirror.switch.ch/ftp/mirror/slackware/slackware64-13.37/

  а откоментирајте линију

   http://mirror.switch.ch/ftp/pool/3/mirror/slackware/slackware64-current/

  или неку другу линк-копију до гране -тренутне верзије

 3. покрените команду (као root)
  slackpkg update
 4. прочитајте фајл ДневникИзмена/ChangeLog који се налази у /var/lib/slackpkg/ChangeLog.txt да видите које апликације и библиотеке су надограђене и који нови пакети су укључени.
 5. надоградите на тренутуну верзију на уобичајен начин. За више информација погледајте пуна надоградња система
 6. задржите тренутну грану ажурираном пратећи горње кораке од 3 до 5 (такође можете аутоматизовати проверу-ажурирања са cron/крон задатком.)
Немојте пратити Тренутну грану на производним системима пошто је то тест-поље за предстојећу верзију. Препоручено је да користите последњу стабилну верзију са свим безбедносним надоградњама.

Извори

* Оригинал написао Harishankar за СлекДок Вики пројекат.


In Other Languages
Translations of this page?:
QR Code
QR Code sr:slackware:current (generated for current page)